YALLA YALLA wint publieksprijs

Het afgelopen weekend vond in 27 Utrechtse cafés het Café Theater Festival plaats. Op de slotavond maakte de organisatie bekend dat het publiek veel favorieten had, en dat ze daarom hebben besloten om de publieksprijs aan niet één maar twee winnaars uit te reiken. YALLA YALLA ontving volgens het Café Theater Festival lof van jong en oud in Cultureel Dagcafé Kopi Susu voor de familievoorstelling ‘Amboula’. Theatercollectief De Mooie Meisjes speelde Gastmaal Cafe plat met ‘De Smart van Dionysos’.

Voor deze familievoorstelling onderzocht Achref hoe je hier vriendschappen sluit. ‘Amboula’ gaat over een man die zijn verjaardag wilt vieren, maar helemaal alleen is. In het café ontmoet hij mensen met wie hij eerst voorzichtig en verlegen kennis maakt, maar met wie hij uiteindelijk een groot feest viert. Amboula is Tunesisch voor ballon: feestelijk, maar gevoelig, en dat was de voorstelling ook. Er werd gelachen en gedanst, maar het publiek werd ook geraakt en was ontroerd door het verhaal dat op overtuigende wijze door Achref werd neergezet.

image2Dat Achref de publieksprijs in festivalhart Venue in ontvangst mocht hemen, was extra speciaal omdat hij, net als de man in de voorstelling, nog maar net in Nederland is. Hij was dus ook erg blij toen hij in het najaar hoorde dat hij de programmeurs van het festival geselecteerd was om te mogen spelen in Kopi Susu. Dat hij meteen de publieksprijs zou winnen, had hij nooit verwacht.

Het festival is een springplank voor nieuw talent. Daarom reikt het prijzen uit die de makers verder kunnen helpen in hun carrière. Voor Achref is het een enorme blijk van waardering en door het winnen van de prijs ziet hij zijn toekomst in Nederland positief in. Het moedigt hem aan om snel te integreren en zich op artistiek vlak verder te ontwikkelen.

image1
Foto: Mounir Chadli
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: