In Between Time – preview

Deze maand is er flink gerepeteerd op een bijzondere locatie: de Bijlmerbajes in Amsterdam. Ik heb de eer om mee te werken aan In Between Time, een locatietheaterproject van Titia Bouwmeester in samenwerking met IJ Producties. 

“Vijf internationale theatermakers staan op de drempel van een nieuw leven in Amsterdam. Een maand voordat zij het AZC in de Bijlmerbajes verlaten, ontmoeten zij vijf Amsterdamse vakgenoten en verkennen het gebouw. In luchtplaatsen en cellen worden dromen en herinneringen geschetst. Met wapperende dekens, bedden als drumstel, hoefgetrappel, tandenborstels en overslaande stem wordt het gebouw in beweging gezet en de toekomst bezworen. Na vier weken worden de deuren voor bezoekers van het Storytelling Festival Amsterdam geopend. Op basis van deze ervaring wordt de voorstelling, in het voorjaar van 2018, doorontwikkelde en aan een breed publiek getoond.”

In 2017 was de Bijlmerbajes een tijdelijke woonplek voor nieuwe Amsterdammers. De theatermakers tonen hun talent voor het eerst aan Amsterdamse publiek en maken samen met vakgenoten een locatievoorstelling over leven in de tussentijd.

De voorstelling In Between Time is een idee van Titia Bouwmeester en wordt geproduceerd door stichting 5eKwartier in co-productie met Stichting IJ Producties.

De voorstelling start bij de Refugee Company bij Lola Lik.

Credits:
idee, artistieke leiding: Titia Bouwmeester | artistiek team: Naomi van der Linden, Achref Adhadhi, Sanne Verkaaik, Maryama Omar Abdi, Sofie Doeland, Yazan Hakim, Linda Bosch, Farhad Villakchi, Rutger Buiter en Sinan Abusalah | muziek: Ben Lammerts van Bueren | spelregie: Danielle van Vree | projectleiding: Stichting IJ Producties (Charlotte Verhoef, Esther Lagendijk) | productie: Aline de Jonge | communicatie: Marga van der Vlugt en Janine Driessen | techniek: Bob Ages, Malik Kramer, Thijs Wijnands.

Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst, VluchtelingenWerk Nederland, COA, Degasten Jongerentheater en Refugee Company

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: