Over Achref

image001Achref (1987) verhuisde een paar jaar geleden voor de liefde vanuit Tunesië naar Nederland, waar hij zijn leven, carrière en vriendschappen opnieuw op moest bouwen. Hij is acteur, scriptschrijver, regisseur en theaterdocent.

Achref is opgeleid als fysiek acteur en heeft een expressieve mimiek. In Nederland volgde hij een opleiding bij Likeminds en DOX. Hij speelde in de locatietheatervoorstelling In Between Time in de Bijlmerbajes i.s.m. het 5e Kwartier en Over ‘t IJ. Momenteel staat hij in het theater met de peutervoorstelling Dikkie Dik & Ik van Theaterbureau Vanaf 2. Ook is hij door de Jakop Ahlbom Company geselecteerd voor een talentontwikkelingstraject.

In Nederland richtte Achref theatergroep YALLA YALLA op, als hoognodige creatieve uitlaatklep tijdens het inburgeren. Zijn voorstellingen kennen vaak serieuze onderwerpen, die hij met lichtvoetige humor brengt. Hij won met zijn eerste Nederlandse voorstelling ‘Amboula’ in 2017 direct de publieksprijs bij het Café Theater Festival en met de solo ‘Amaan’ die hij voor Likeminds maakte, kreeg hij de prijs voor Beste fysieke acteur tijdens het Go!Go!Go! Festival in 2018. Op dit moment speelt hij de theaterversie van “Amboula”. De voorstelling “Hieperdepiep… Amboula!” gaat over een man die nieuw en nog helemaal alleen is, en zijn verjaardag graag met anderen wil vieren.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: