Over Achref

image001Achref verhuisde een paar jaar geleden voor de liefde vanuit Tunesië naar Nederland, waar hij zijn leven, carrière en vriendschappen opnieuw op moest bouwen. Hij is acteur, scriptschrijver, regisseur en theaterdocent.

Achref is opgeleid als fysiek acteur en heeft een expressieve mimiek. Zijn eigen voorstellingen kennen vaak serieuze onderwerpen, die hij met lichtvoetige humor brengt. In Nederland volgde hij een opleiding bij Likeminds en DOX. Hij speelde in de locatietheatervoorstelling In Between Time in de Bijlmerbajes i.s.m. het 5e Kwartier en Over ‘t IJ. Momenteel is hij te zien in de peutervoorstelling Dikkie Dik & Ik.

In Nederland richtte hij theatergroep YALLA YALLA op, als hoognodige creatieve uitlaatklep tijdens het inburgeren. Achref maakte zijn Nederlandse theaterdebuut in 2016 tijdens het Amersfoortse straattheaterfestival Spoffin, won met zijn voorstelling ‘Amboula’ in 2017 de publieksprijs bij het Café Theater Festival en met de solo ‘Amaan’ die hij voor Likeminds maakte, kreeg hij de prijs voor Beste fysieke acteur tijdens het Go!Go!Go! Festival in 2018.

 

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: